Igår gjorde vår lilla familj en utflykt till Piteå för att testa en LCHF-certifieradrestaurang. Det roliga var just att de erbjuder riktigt LCHF-käk (certifiering eller ej)
Igår hade jag ju över familjen och närmaste släkten på en liten födelsedagsbrunch. Så trevligt. Jag har ju haft lite fullt upp och varenda helg har varit fullbokad med aktiviteter så nu tog jag vara på denna röda dag mitt i veckan och bjöd in till ett lite annorlunda födelsedagsfika
- Läs hela inlägget här 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta 200 g rumsvarmt smör ½ dl hackad persilja ½ msk torkad dragon 1 msk dijonsenap 1 krm kajennpeppar 1 tsk worcestersås 1 msk tomatpure 1 msk konjak ½ tsk salt Skala och finriv vitlöken
Entrecôte Café de Paris är ett recept som kommer från en restaurang i Génève med namnet Café de Paris som hade som affärsidé att servera just denna rätt, och endast den
ljus choklad - hackad. Nötbotten. Sätt ugnen på 175° • Lägg hasselnötter ochmandlar i en mixer och mixa till ett fint mjöl • Tillsätt bakpulveroch socker, blanda ihop • Rör därefter ner sirap och sist äggvitan• Häll smeten i en bakplåtspappersklädd springform(cirka 24 cm i diameter) och grädda i 15–20 minuter • Låt svalna
Idag serveras det en utbankad och grillad fläskkarré med en dallrande hemgjord café de Paris. Jag litar fullständigt på att ni vet hur man grillar fläskkarré i skivor, därför får ni ikväll bara ett recept på en bra Café de Paris
Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt. Så här gör du 30 minuter Café de Paris. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 31 250 g smör, mjukt
Café de Paris smörEtt klassiskt och lyxigt kryddsmör med många ingredienser. Originalreceptet är hemligt och det här satte jag och en vän ihop genom att studera ett otal andra recept
8 vitpepparkorn. Blanda samman alla ingredienser utom smöret i en glasskål och lämna att marinera i 24 timmar i en varm del av köket (en lätt jäsning sker)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.