Smaka av med salt och peppar. Fräs det tillsammans med lite smör i stekpanna. Finhacka lök och vitlök. Servera grytan med pressad potatis och en extra klick lingonsylt
Blanda det stekta i grytan tillsammans med tomatpuré, timjan och vatten. örtsalt och malen vitpeppar. Låt småputtra samman en stund samt smaka av med eventuellt mer salt och peppar vid behov
Dillsmaken passar väldigt bra ihop med smakerna i renskavsgrytan. Så efter en stund i pannan vänder du på klumpen och kan karva bort första plattan med stekspaden
Vi hittade massor av lingon men inte en endaste liten kantarell… Svamparna på bilden köpte Emil åt mig som tröst Idag bjuds det alltså på mitt recept på renskavsgryta, en len och god smak av vilt tillsammans med kantareller och timjan
Tillsätt renskavet och låt fräsa med några minuter. Skala och finhacka löken. Tillsätt sedan créme fraiche, grädde, gelé, rödvin, buljongtärningar, soya, hackade timjanblad och krydda med svartpeppar
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Marinad till grillad lax med vitlök. I det här receptet går det lika bra att använda bara kantareller, trattkantareller eller svart trumpetsvamp
Red med maizena utrört i lite kallt vatten. Snabb och enkel vardagsmat får funka även på en fredag. Servera pasta tillsammans med såsen i varma tallrikar, gärna med finriven parmesan till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.