Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Smaka av med salt och peppar. Fräs det tillsammans med lite smör i stekpanna. Finhacka lök och vitlök. Servera grytan med pressad potatis och en extra klick lingonsylt
Lägg över linsernaoch sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Blanda det stekta i grytan tillsammans med tomatpuré, timjan och vatten. örtsalt och malen vitpeppar. Låt småputtra samman en stund samt smaka av med eventuellt mer salt och peppar vid behov
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Dillsmaken passar väldigt bra ihop med smakerna i renskavsgrytan. Så efter en stund i pannan vänder du på klumpen och kan karva bort första plattan med stekspaden
Skölj linsernaoch lägg dem i en skål med vatten. Blanda under tiden ihop chili och dragonsåsen, genom att blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar
Det är bara att lägga upp lite fräscha grönsaker på tallriken (eller i matlådan), komplettera med de marinerade baljväxterna och vips så har man en god och nyttig måltid
När jag skulle göra paj för några veckor sedan fick jag syn på paketet med röda linser i skafferiet, och började fundera på om det inte skulle gå att göra ett pajskal på kokta linser
Vi hittade massor av lingon men inte en endaste liten kantarell… Svamparna på bilden köpte Emil åt mig som tröst Idag bjuds det alltså på mitt recept på renskavsgryta, en len och god smak av vilt tillsammans med kantareller och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.