Tillsätt tomathacket, krydda, SoP, späd med mjölk. Starta och avsluta med creme. Nu har jag ätit den här getostlasagnen 2 gånger och jag längtar redan till nästa gång. Getostlasagne, 4 pers. Getostlasagne, 4 pers
Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlårmed potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Reninnanlårmed potatis- och getostkaka, svartrot samt portvinssås. I detta inlägg beskrivs samma recept på ren med andra tillbehör - potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, också jättegott
Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen. 1500 g räkor med skal. 180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Ryggbiff serverad med brynta champinjoner, schalottenlöksky & rostad mandelpotatisLakritsgelé med vanlijparfait, havstornsorbet med saltrostade vaniljstängerGrillad älgentrecote med picklade lökar, färskost smaksatt med brynt lök, krispiga lökringar och en rosmarinkryddad rödvinssås & en potatiskakaHjortron serverad med gelé, mynta, mousse, glass & krispigt chokladbrödHelstekt reninnanlår serverad med rödvinssky smaksatt med älgchoritzo och sesamfrön samt sesampanerad madelpotatisAv allt det jag åt måste jag säga att renen var den godaste och rekommenderar starkt om ni är i Idre fjäll någon gång att äta på PW kök
Den här getostlasagnen är hämtad ur boken men jag tyckte att det blev för lite fyllning så jag fyllde på med rivna morötter, lite extra grädde och så rikligt med färsk basilika (Sara använder torkad)
Smaka av buljongen med salt. Häll över buljong och servera med en klick crème fraiche. Låt sjuda ca 1 timme tills köttet är mört (innertemp 62° eller känn med en kniv). Klicka ner små klickar med hjälp av 2 teskedar i det sjudande vattnet
Sedangjorde vi även en spenat och getostlasagne, mums. Det blev ravioli med spenat, getost och mandelfyllning, västerbottens-tortellini och diverse andra hittepå-fyllningar (samtliga med ost)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.