Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Grundreceptet till det här brödet hittade jag i Leilas kokbok, hon använde sig dock av en surdeg av råg och jag har bara en surdeg av vete men det gick faktiskt jättebra ändå
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Surdegsbröd med råg och äpple. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Hacka dadlar och valnötter. Blanda surdegen med vatten och jäst. Rör ner dadlar, valnötter och mjöl. Tippa ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en rektangel
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Skär aprikoserna i mindre bitar och lägg dem tillsammans med russinen i en liten skål och häll på vatten så de täcks
I helgen bakade jag ett bröd med honung och fänkål, vilket skulle sättas på pränt när andan föll på. Döm om min förvåning när jag var in och kikade på och såg att Nathalie (som förresten var den som fick mig att börja blogga) hade bakat efter samma tanke
En riktigt god och mättande rätt. Rosta surdegsbröd köpt eller hembakat i en grillpanna med olivolja. Den friska och fräscha äppelcoleslawen bryter av den ostiga biffen
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.