400 g spaghetti (eller spaghettoni) 4 äggulor griskind 25 g pecorinoost, fint riven 25 g parmesanost, fint riven, lagrad minst 16 månader svartpeppar, gärna mortlad eller från kvarn salt grovt salt
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Här kommer som utlovat receptet med pasta carbonara som jag bjöd på i fredags. Ett perfekt recept för en fredagskväll eller om du vill bjuda över en vän mitt i veckan
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten. Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.