Recept – Gourmetpannan
www.gourmetpannan.se
www.gourmetpannan.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 potatisar, gärna King Edward
  • 3 dl mjölk
  • ½ paket jäst (25g)
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl, gärna Manituba Cream
  • 0,5 l frityrolja. Det går bra med en billig rapsolja.
  • 1,5 kg Entrecote
  • 400 g bacon
  • 3 stora gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 400 g champinjoner
  • 3 spetspaprikor
  • 2 medelstarka chili
  • 0,5 l creme fraiche
  • 0,5 l vispgrädde
  • 2 liter standardmjölk
  • Smör
  • Kalvfond
  • Sambal olek
  • Champinjoncreme
  • Svartpeppar
  • Vegeta (Kroatisk krydda, finns på Ica Maxi, Coop)
  • 10 stora champinjoner
  • 2 stora gula lökar finhackade
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 6 klyftor vitlök
  • 900 g kycklinglårfile
  • 5 dl grädde
  • 5 dl Cream Fraiche
  • 2,5 liter färdig svampfond. Se mängd koncentrerad fond på resp. flaska.
  • 2 msk rapsolja kallpressad
  • 25 g smör
  • 4 msk tomatpure
  • Smoked paprika pulver
  • Sambal badjak
  • Pepparmix
  • 1 kg färsk tortellini
  • 2 kg potatis, gärna Anja eller mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 1 dl olivolja
  • 250 g varmrökt tärnat sidfläsk
  • 100 g tunt skivad pancetta
  • 1 st stor purjolök
  • 1 st vitlökshuvud (alla klyftor)
  • 50 g färsk basilika
  • 250 g körsbärstomater med kvistar
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1,5 kg potatis av mjölig sort (King Edward)
  • 1 dl finhackad silverlök
  • 2 msk olivolja, mild pepprig
  • 100 g smör
  • Finrivet citronskal sk. Citroncest från två citroner. Obs. tänk på att inte riva för djupt i citronskalet, för då blir det beskt!
  • 2-4 potatisar per person. Köp gärna tvättad potatis så behöver du bara skölja dessa innan du skär upp i klyftor. Behåll gärna skalet på.
  • 1 l olja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.