HAVREKAKOR MEDAPELSIN. Täck plåtarna med bakplåtspapper. Rör ned apelsinsaft eller -juice. De här havrekakorna medapelsinsmak är väldigt möra och läckra
Servera apelsinernamed antingen glass eller vispad grädde smaksatt med litet likör. Använd dem både till efterrätter och till sallader med t ex vitkål, morötter, endivesallad, kinakål eller vanlig grönsallad
Vispa ihop Créme Fraiche med socker och ägg. saft och skal från en apelsin. Smaksätt fyllningen medapelsinskal och saft och grädda i ugnen i 20-25 min eller tills den stelnat. 3 ägg saft och skal från en apelsin
Byt ut strösselblandningen mot rostade havregryn blandade med rivet apelsinskal. Dela den i två delar och arbeta med händerna ut varje del till en jämn kaka
Chokladbollsröramed varm banan/jordnötsfrosting (1 person). Mixa 1 1/2 dl keso till en slät smet med stavmixer (alternativt kan man nog använda kvarg istället så slipper man mixa). Rör i 3/4 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn, 2 msk kakao, 1 msk kaffe, 3 msk kokosflingor, 1/2 mosad banan, 2 krm vaniljpulver och söta slutligen med honung eller agave efter smak (bananen kan man skippa och ha mer honung/agave i istället). Frostingen gjorde jag genom att mosa andra halvan av bananen med en rejäl sked jordnötssmör, in i micron på högsta effekt i ca 20-30 sek så att den blev varm och la sedan som ett lager på chokladbollsröran
Men det funkade det med, smakar ju inte så olika, välj själva vad ni vill använda. Tanken var att jag skulle ha apelsin i rätten, men när jag skärde i det som jag trodde var en apelsin visade det sig vara en blodapelsin
Skölj apelsinen och riv av skalet från halva apelsinen. 1 apelsin. 1 apelsin 150 g mörk choklad. Då var vi framme vid trettondagen och det är svårt att tro att det är hela 13 dagar sedan julafton
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Garnera medapelsinskivormed lite paprikapulver på. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.