Krossa digestiven och blanda med smör och kanel. Äntligen har jag nu tagit mig tid att sätta mig ner och skriva receptet på Banoffee cheesecake'n som jag gjorde i helgen
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker. 1Njut av din goda cheesecake
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Häll massan över pepparkaksbotten och ställ in i ugnen. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Ta bort folien och garnera med pepparkakssmul och apelsincest. Vispa ner färskosten och apelsinskalet. Vispa gulorna medmed socker så att det blir fluffigt
Bred ut degen i en springform och ställ kallt medan du förbereder resten av cheesecaken. Den här cheesecaken gjorde jag då vi hade kräftskiva här hos oss
8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Denna cheesecake är inte en sådan jättesöt cheesecake som man bakar med vanligt socker. Dessutom det är mycket speciellt smak på de olika sötningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.