Vi är laddade och känner jag övriga gäster rätt, så lär vi hålla på ett tag, du hinner. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tiden till det dubbla. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
Smaken blir inte lika god som när den bakas i ugn men det duger, den blir liksom mer ”kokt”. Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag
Ett bra tips är att alltid ha ett gäng skrivade och frysta bananer i frysen på lut så att du snabbt och enkelt kan mixa ihop en mer hälsosam variant av glass
När du är nöjd med smaken så red av till önskad konsistens och lägg ner biffarna. Denna gången åkte inte riktigt all köttfärs in i frysen, lite åkte ner i stekpannan som biffar och fick där sällskap av en smarrig rosépepparsås
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Jag ville ha mina vita, men om du vill ha färg så rekommenderar jag pulverfärger, eller pasta(. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Boken inleds med några kapitel om Klara’s egen historia kring sin hälsoresa och följs sen av goda råd för hur just Du kan må bättre, genom att dra ner på kolhydraterna
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem med choklad. Du behöver. Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Dagen kommer att bli lång men å andra sidan så kommer jag att sova som en gris kommande natt. När det är klart tar du upp det och ser till att det också håller sig varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.