Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Botten är gjord på dadlar som tillsammans med valnötter, kokos och lite salt får en lite karamellig smak
Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
Ställ i kylen medans du göra fyllningen. Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite raw food desserter
Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna
Även om kakan är sötad med lite extra agave och torkad frukt så innehåller tårtan råa (otillagade) enzymer, antioxidanter och vitaminer från bären och nötterna
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Dekorera tårtan med chokladsås, hackad choklad och hallon
Smaka och justera med mer kakao eller agavesirap om det behövs. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Det här är mitt tredje försök medraw food-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. De smakar ordentligt med choklad och det faktum att man strör lite flingsalt på toppen ger en väldigt god smakbrytning
Det blir godare med tjockare skivor, men då tar det nog lite längre tid i ugnen också. För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen
När man blötlägger nötter och fröer väcks de till liv och från att ha varit torkade (sovande) så blir de levande och fulla med energi och livskraft – levande föda
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.