Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Sen hällde jag upp det på varma burkar och satte på locket. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Jag älskar verkligen honungsmelon så jag testade att göra lemonadpå det och vart såååå gott. För många år sen gjorde jag ofta egen lemonad av vanliga citroner, socker och lite vatten
Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik. Vädret är verkligen på topp. Idag bakade jag en rabarberoch jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut
§ Ett svar till Rabarberoch citronpaj, krämig, ljuvlig, smarrigast på länge… eller kanske någonsin. Jag och min familj och min bästa vän med familj lever livet på Gotland
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept påkrusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.