Alltid gott med något krispigt till en len dessert. I stället kommer här ett recept på goda mandelflarn som är perfekt precis som dom är eller att ha som tillbehör till desserter
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Bred ett lager med nutella på varje platta. Mandelflarn. Dom är spröda, goda och enkla att göra. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på plåt med bakpapper
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor
Ta fram och låt svallan något och servera sedan med en sallad och grönsaker. Knåda ut i en form med avtagbara kanter och förgrädda i 10min och låt sedan stå tills färsen är klar
Förutom att jag ska avsluta ett stort projekt som jag hållit på med ett tag nu och jobba min tionde heldag på raken (ja, jag börjar bli ganska mör, även om det är hemskt kul), så ska jag förbereda inför morgondagen, då Svenska dagbladet kommer hit och fotar
När jag var på min VIP-helg så fick vi en bakbok från Eva Nordlinder som var med oss under hela helgen och som dessutom är chefredaktör för tidningen "Hembakat" som anordnade helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.