Efterrätt

Efterrätt

  • 27 Recept
Så bakar du äppelpaj i micron

Så bakar du äppelpaj i micron

Topping200 g smör, smält 90 g havregryn 60 g pekannötter 70 g vetemjöl 90 g rörsocker 1 tsk malen kanel 0,5 tsk salt
smorn

smorn

Crema catalana

Crema catalana

Katalansk kräm är en spansk version av crème brûlée, med smak av kanel samt apelsin eller citron. Efter att ha snurrat runt på otaliga spanska sidor efter recept har jag funnit att den inte alls tillagas som sin franska släkting, som bakas i vattenbad (Bain Marie)
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Tröstdessert

Tröstdessert

275 g färdigkavlad smördeg. 150 g pistaschmandlar. 150 g flagad mandel. 11,5 msk pressad citronsaft. 12,5 dl mjölk
Dammsugare

Dammsugare

Dammsugare. Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
Hallonkolapaj

Hallonkolapaj

60 g mörkt muscovadosocker. 12 ½ dl vetemjöl. 1½ dl kakao