1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar