Här är en ny variant med en hemkokt rabarberkompott – riktigt smaskigt. Jag smaksatte min kompott med vanilj och kanel, det tycker jag är en utmärkt kombination med den syrliga rabarbern
Rabarbergrottor. Från nyttigare proteinbars till dessa små söta kakor med rabarberfyllning. Ett tecken på att våren står i full blom och om sommaren som väntar med sina fikastunder i trädgården
Rabarbergrottor är gott och väldigt enkelt att baka. Det blev 25 stycken på detta receptet. Lite större än vanliga hallongrottor, men det beror på att formarna är stora
Under maj till augusti är det säsong för rabarber och därför kanske det inte är så konstigt att det i sociala medier börjar dyka upp ett och annat rabarberrecept
Tyvärr blir det inte mycket matlagning eller bakning när det är så här mycket att göra, men på helgerna brukar jag försöka att hinna med min favoritsysselsättning
Rabarberröran som läggs i kakans mitt gör jag enkelt genom att sjuda rabarberbitar (skalade såklart) med vispgrädde, och då och då röra tills rabarbern blir mjuk och "löses upp"
Av rabarberkompotten som blev över i söndags bakade jag rabarbergrottor idag. Rabarbergrottor125 gr smör0,75 dl socker2,5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverrabarberkompottVispa smör och socker poröst
Blanda mandelmassa och vetemjöl och rör ner det i smeten tillsammans med chokladsmöret. Den består av finhackad mandel, hasselnöt eller jordnöt som blandats med brynt socker som fått stelna)
För ett tag sedan delade jag med mig av ett recept på morotsgröt mednötcrunch. Detta crunch går att använda till mycket och jag testade att varva det med krämig hallonkvarg och det blev supergott
En perfekt efterrätt att ta med på picknicken. Lägg i små plastskålar och klä med gladpack, annars är det fint att lägga upp i glas, gott för både stora och små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.