Rabarbergrottor
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 12.5 dl Dansukker Syltsocker
  • 12 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1200 g rumsvarmt smör
  • 11 dl Dansukker Strösocker
  • 13.75 dl vetemjöl
  • 12 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 11 tsk bakpulver
  • 11.5 dl rabarbersyltRabarbersylt1. Skölj och skär rabarbern i ca. 2-3 cm breda bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i ca. 10-15 minuter, rör om då och då. Mosa rabarbern lite när den blivit mjuk.
  • 2. Häll upp på väl rengjord och värmetålig burk. Förslut med lock och låt svalna helt.Rabarbergrottor
  • 1. Börja med att sätta ugnen på 180°c över/undervärme och placera ut 20 stabila muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
  • 2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Gör en grop i varje degboll med t.ex. ett rundat träskaft av en slev och fyll sedan groparna med rabarbersylten. 
  • 3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan servering.- Recept Frida Skattberg - Fridas bakblogg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.