Det är inte säsong för kanin ännu med jag fick tag på en fryst i Söderhallarna. Tillsätt lite av buljongen och fettet tills blandningen nästan blir krämig, smaka av med salt och peppar
Tyvärr kommer det inte att bli jättemånga helt nya veganska julrecept den här julen, då jag har fullt upp med att planera inför youtubelanseringen i januari, men jag har en massa bra gamla recept som inte fått sig egna inlägg utan bara publicerats i samlingar tidigare
Påmed en snygg tag så att man ser vad som är i. Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
Krydda med salt och peppar. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Blanda ner chili efter smak i aiolin tillsammans med citronsaft och chilisås
Ibland gör jag en lite nyttigare variant – ibland går jag loss med vispgrädden. Allt beror på vilket humör jag är på och vad som finns i kyl och skafferi
Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. 0,7 kg rabarber
Börja med att koka upp alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt den svalna. Jag har sett att många är inne på bloggen och söker efter recept på sill, så här kommer recepten på sill som jag gjorde i somras
Klipp bacon och tillsätt i pannan tillsammans med Strimlad purjo/tomater och champinjoner. Servera med ris (gärna fullkorn, lite nyttigare) och en god grönsallad
även om jag gjorde en stor miss på den ena. -) Det skulle vara Rabarbermed kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.