OBS! Alla ingredienser måste vara rumstempererade!
1
ägg
2 krm
salt
1/2 msk
dijonsenap
180 g
rapsolja
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
äppelcidervinäger
2 tsk
rökt paprikapulver
1 krm
rökt chilipulver
Beskrivning
Skala och dela vitlöksklyftan i mindre delar. Häll alla ingredienser i en smalt kärl. Använd stavmixer från botten och mixa uppåt. Majonnäsen tjocknar snabbt.
Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett riktigt basrecept, nämligen att göra egen majonnäs. Jag gillar inte majonnäs man köper i butik men den här är riktigt bra
Mitt bästa recept på majonnäs. Majonnäs ingår i många sallader och tillbehör till julbordet och den blir absolut godast och nyttigast om man gör den själv
En god majonnäs är inget man köper, det är något man gör själv. Sen jag började göra majonnäs själv har jag insett hur mångsidigt det är, jag kan varmt rekommendera majo på macka istället för smör (Jag byter nog aldrig tillbaks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.