Rödvinskokta Revbensspjäll
www.citygross.se
www.citygross.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tjocka revbensspjäll
  • 1 rödvin
  • 1 Kikomansoja
  • 1 lagerblad
  • 1 salt
  • 1 mörk sirap
  • 1 soja
  • 1 balsamico vinäger
  • 1 colemans senapspulver
  • 1 mald ingefäraDela spjället i mindre bitar. Lägg i en större gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt rödvin, soja, kryddor och salt. Sätt på lock och låt spjället koka försiktigt i ca 30-45 minuter. Det får inte koka sönder d v s benen ska inte lossna från köttet. Under tiden blandar du ihop glazen.Lyft upp revbenen med en tång och lägg i en plastpåse. Häll över glazen och tryck ut all luft. Förslut och ställ påsen kallt. Låt dem ligga här i minst 2 dagar.Sätt ugnen på 220°. Packa upp revbenen, spara glazen. De har nu fått en mörkare färg. Lägg den på en plåt, med den feta sidan upp. Staga dem med folie om det är krångligt.Sätt in spjällen högst upp i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem, pensla 2-3 gånger med glazen under tiden. Pensla ytterligare en gång innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.