800 g
rödtungafilé salt 2 dl torrt vitt vin 30 g smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning ca 800 g potatis, kokt 1 broccoli, kokt 100 g räkor 1 citron, till garnering
Potatis, sparris och vad som krävdes till vitvinssås inhandlades och om jag inte mindes helt fel så skulle det ligga en riktigt fräsch fiskbutik bara lite längre ned på gatan i den nya stadsdelen vi intagit med en storm så liten att inte en jävel märkt av det
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Pilgrimsmusselfärserad rödtungamedvitvinssås. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare, blanda med grädde till en lagom krämig konsistens, timjan och smaka av med salt och peppar
Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.