Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Vispa samman äggen och äggulorna med parmesanosten. Tillsätt bacontärningarna och vitlöken och fräs på svag värme tills allt bacon blivit lite krispigt
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Stek baconet knaprigt och lägg på ett fat med papper så att fettet sugs upp. Dela palsternacka och purjolök i mindre bitar och lägg dessa i den kokande buljongen
Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten. Skala och grovhacka löken. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis
Blanda vetemjöl med salt och bakpulver i en skål. Toppa med oregano. Jag hade tärnad fetaost, röda och gula tomater, bacon och oregano i mina muffins och det passade bra ihop, om jag skulle ha i något mer så kanske det skulle vara soltorkade tomater i själva smeten för att ge den mer smak
Smula över fetaostoch avsluta med några drag med pepparkvarnen och lite mer torkade örter. Nästan ingen har nog missat trenden att göra grönkålschips i ugnen och det här är en liknande variant men som går betydligt snabbare, perfekt som tillbehör till maten som bidrar med ytterligare en god smak och konsistent till rätten
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.