Rödbetschips600 g rödbeta neutral olja (till fritering) salt. 1Chèvredipp200 g chèvreost, med kant 2 dl crème fraîche 1 krm salt svartpeppar ev rödbetspulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet)
Rödbetor är verkligen fantastiskt – vilken underbar smak de har. Billigt är det också, och odlas ofta lokalt, så det är en perfekt råvara att ha hemma – speciellt nu på hösten
Det tar längre tid än potatischips så prova er fram till det perfekta chipset, håll hela tiden koll på kastrullen och var beredd med ett lock för oljan kan börja brinna
Garnera med ett grönt blad ovanpå. Lägg upp på tallrik 4 skivor mandelpotatis som en solfjäder, placera rödbetschipsmed panchetta mellan mandelpotatis (se bild)
I USA provade jag rödbetschips vilket var väldigt gott. Torkade dem i ugnen med kanel och mapelsyrup. Blanda lönnsirap med kanel och blanda försiktigt runt äppelskivorna så de inte går sönder
Topp med rom, ruccola, machesallad å rödbetschips. Torsk med jordärtskockspuré visade sej vara en riktig fullträff även enligt Herr man-kan-vl-inte-ha-fisk-på-en-fredag
Rödbetschips är mina favoriter förutom dessa. Jordärtskockschips var något nytt för mig men jag chansade lite och gjorde som jag gjort med andra hemmagjorda chips innan, och det blev bra
TV-snackset - rödbetschipsmed getfärskost blev aningen försenat (det tar mycket längre tid än man tror att fixa rödbetschips i ugnen - notes to self - micron är blixtsnabb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.