Tillsätt rödbetornaoch vänd runt. Skär rödbetorna i klyftor. Rör ner kapris, persiljaoch citronskal. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. 4 rödbetor. 1 msk hackad färsk persilja
Smaka av med mynta, persilja, spiskummin, salt och svartpeppar. De här lammspetten är fantastiska tillsammans med auberginekaviar, pitabröd och gurka i gräddfil, samt lite nyskuren tomat
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.