Använde rågsur, ger en god smak tycker jag. 1 dl rågsurdeg. 1 dl rågsurdeg. Mo Hej hej fina du. Allt väl. Snacka om att det kändes som vi slubgades tillbaka till sommaren igår och idag vaknade upp till en höstdag
Det passar bra med såväl pasta som ris till denna rätt, men sllra godast tror jag att det är att äta den så som vi gjorde, nämligen med "lantbaguetter" på rågsur
Millas Rågsiktsbitar på Rågsur. 1 dl/100 g rågsur. 1 dl/100 g rågsur. Är lite trött på att bara äta vitt bröd, så jag har haft detta receptet i mitt huvud ett tag innan jag vågade prov baka
200 g uppfriskad rågsur. 200 g uppfriskad rågsur. . Blött, kallt & blåsigt. Ruggit är bara förnamnet. Hösten för dock med sig några fina glädjeämnen i matväg
Och så ett par bilder på kursdeltagarna och de vardagsbröd på rågsur de bakade. Under gårdagens surdegskurs bjöd vi på en indisk linssoppa med kokosmjölk till lunch
Dag 1, kväll 100 g rågsurdegsgrund 300 g ljummet vatten 180 g rågmjöl---500 g urkärnat och skalat äpple50 g mörkt muskovadosocker---200 g vetekross300 g kokande vatten. 100 g rågsurdegsgrund
-) Vi har gjort två olika bröd, ett rågsurdegsbröd och ett levainbröd. På kvällen50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund. Blanda samman rågsur, mjöl och vatten i en bunke, täck med lock eller plastfolie och låt stå lite varmt över natten (20–25 grader, 8–10 timmar). 50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund
Min surdegsvört På morgonen 50 gram rågsur 50 gram vetesur 1,5 dl vatten 60 gram (cirka 1 deciliter) rågmjöl Blanda samman ingredienserna, och täck bunken med plastfolie
Kalljästa valnötsbaguetter med råg- och vetesur 100 gram rågsur 100 gram vetesur 5 gram jäst 5 dl vatten 3 tsk salt 100 gram valnötter, grovt hackade (cirka 1,5 dl) Börja med att blanda rågsur och vetesur med vatten och jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.