Ta ut ett hål imitten och lägg rågkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Smula jästen i en skål. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
kummin (stött). sirap. Fint rågmjöl. Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen ilite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihoptill en smidig deg och låtden jäsa övertäckt icirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm idiameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper icirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden imitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klickai mjukt smör och tillsättsirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Tillsättövrigaingredienser, arbeta degen på bakbord (rågsikt skall bli över för utbak), lägg tillbakai skål och jäs ett par timmar under plast och handduk
“Barnens favorit” har jag skrivitimarginalen av detta recept. Och det blir en väldigtbarnvänligkonsistens på detta bröd, jag skriverintesvampigt, men mjukt och gosigt
Hon bakade rågkakor, och som en egen litentwist valde hon att blanda ilitelinfrö. Rågkakor. Inför dotterns bakprov i skolan i veckan övade hon i helgen på att baka matbröd med jäst
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen ilite av degspadet och tillsätt sedan resten av vätskan. Blanda ner salt, brödkrydda, sirap, rågmjöl och vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den ilika stora delar, en per rågkaka
På mitt första jobb som cafébiträde så hade virågkakor på menyn. Inte världsklass i alla fall. Rågkakorna var hur som helst riktigt goda och saftiga och väldigt populära på just det caféet så det var dom jag såg framför mig när jag började baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.