Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
“Barnens favorit” har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt
Inför dotterns bakprov i skolan i veckan övade hon i helgen på att baka matbröd med jäst. Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna men spar 1 dl rågsikt till utbakningen
Ett utsökt rågbröd med russin, i praktiskt "portionsformat". Perfekt mellanmålsbröd tillsammans med ett matigt pålägg, eller som brytbröd till kvällen med en skål filmjölk
Ugn. 175 grader. Det behövs. 350 g mjöl. 300 g rågsikt. 450 g smör. 200 g socker. 2 tsk bakpulver. Gör så här. Dela det rumsvarma smöret i bitar, häll i resterande ingredienser och knåda ihop till en slät deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.