Ta ut ett hål i mitten och lägg rågkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Rulla bullar och kavla eller platta ut dem till runda kakor, 20 cm i diameter
Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i
Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm i diameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper i cirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden i mitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
4 Rågkakor. 4 Rågkakor. “Barnens favorit” har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt
Varje del delas i 12 delar som formas till runda bullar. Tryck ut dem med handflatan till runda kakor (typ tekakor fast en aning tjockare) ca 10-12 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.