Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Valet föll på rådjurssadel denna gång. Man kan koka hela sadeln i en gjutjärnsgryta med buljong, morötter, lök , kryddor och vin först för att sen grilla på det i ugnen för att få färg och sen servera köttet ur benet om man vill
Gnid in rådjurssadelnmed salt och peppar. Lägg rådjurssadeln ovanpå rotsakerna med köttsidan uppåt. Här kommer recept på helstekt rådjurssadel på rotsaksbädd, och två goda såser till, som vi åt vid vår nyårsmiddag
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
Börja med att snabbt fräsa alla kryddor och lök på mellanvärme tills löken är mjuk. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta (som du har lock till) med rikligt med olivolja
mozzarellabakade bönor, linssoppa medcitronyoghurtoch morotssoppa med rosmarin. Jag äter faktiskt en hel del veganskt i nuläget, bara att jag mer äter det när det är "naturligt" veganskt (typ soppor, linsgrytor, bönbiffar, sallader etc) snarare än att jag byter ut produkter mot veganska alternativ (tänk creme fraiche vs havrefraiche) Brukar försöka märka ut de veganska recepten, och många är ju lätta att göra om när det bara handlar om produktbyten men tar absolut till mig idén eftersom det är något jag själv håller med om och gillar
Små minipizzor som toppades med rökt rådjur och västerbottenost samt färsk ruccola. Tänk då på att låta plåten vara i ugnen tills pizzan läggs på precis som man gör med pizzastenen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.