Man kan även göra såsen helt utan något annat än kyckling, dragon och grädde. Potatisen kan vara helt oskalad också bara den är ordentligt sköljd och ren från jord och smuts
Idag bjuder jag på helkyckling allt-i-ett igen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det
4 900 g potatis 1 msk olja salt och peppar ca 900 g kycklinglår 3 msk sweet chilisås 2 tsk soja 1 vitlöksklyfta Tomatsallad 250 g körsbärstomater 1/2 rödlök 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1/2 ask persilja (à 20 g) Avokadoröra 2 avokado 1/2 citron 1/2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Dela kycklingenoch rensa ur köttet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Förbered kycklingen genom att krydda runt om med salt och peppar. Lägg svamp och potatis på plåten under kycklingenoch låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.