Laxtagine med fänkål och citronyoghurt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 11 stor fänkål
  • 11 stor gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 10,5 g saffran
  • 12 tsk malen spiskummin (mortla själv – ännu godare!)
  • 12 krm nymalen kardemumma
  • 12 tsk mald koriander
  • 11 knippe dill, finhackad
  • 11 ekologisk citron, använd potatisskalare för att hyvla av skalet
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 olivolja
  • 14 portionsbitar laxfilé
  • 12 dl fet turkisk yoghurt
  • 11 stor ekologisk citron, rivet skal från
  • 12 tsk pressad citronsaft
  • 1 salt
  • 11 litet knippe bladpersiljaSkär eller hyvla potatis och fänkål i tunna skivor. Strimla lök och vitlök. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta (som du har lock till) med rikligt med olivolja. Börja med att snabbt fräsa alla kryddor och lök på mellanvärme tills löken är mjuk. Lägg ner potatis och fänkål, dill och citronskal och sväng runt allt noga så att kryddorna fördelas jämnt över potatis och fänkål. Fräs detta ett par minuter tills det börjar bli mjukt. Krydda lax med salt och peppar runt om och lägg ner laxen ovanpå fräset. Lägg på ett lock och låt fisken steka klart. Det tar ca 10-15 minuter på mellanvärme. Rör samman yoghurt, saft och skal från citron, salt och hackad persilja. Servera den färdiglagade taginen med yoghurtsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.