Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 zucchini
  • 11 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 13 ägg
  • 1150 g parmesanost, riven
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 dl ströbröd
  • 1 olivolja, att steka i
  • 13 dl turkisk yoghurt
  • 11 citron, rivet zest och saft
  • 11 msk honung
  • 1 salt
  • 1200 g färsk spenat
  • 11 äpple
  • 10,5 dl rostade mandelflisor
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk äppelcidervinäger
  • 1 peppar
  • 1 Zucchinibiffar3 zucchini 1 gul lök 1 klyfta vitlök 3 ägg 150 g parmesanost, riven 2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd olivolja, att steka i
  • 1 citronyoghurt3 dl turkisk yoghurt 1 citron, rivet zest och saft 1 msk honung salt
  • 1 Äppelsallad200 g färsk spenat 1 äpple 0,5 dl rostade mandelflisor 2 msk olivolja 1 msk äppelcidervinäger salt pepparRiv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.