1 Zucchinibiffar3
zucchini 1 gul lök 1 klyfta vitlök 3 ägg 150 g parmesanost, riven 2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd olivolja, att steka i
1 citronyoghurt3
dl turkisk yoghurt 1 citron, rivet zest och saft 1 msk honung salt
1 Äppelsallad200
g färsk spenat 1 äpple 0,5 dl rostade mandelflisor 2 msk olivolja 1 msk äppelcidervinäger salt pepparRiv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.
Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
Jag har gjort denna sallad två gånger nu och barnen bara älskar den. Hittade den på en amerikansk blogg och i det receptet var det en msk socker i den, det hoppade jag över för det hör ju inte till en sallad tycker jag
Salt och peppar. Ruccola och Quinoa. Ruccola och Quinoa. 400 g zucchini, riven 1 halloumi 1 burk vita bönor 1-2 dl rismjöl 2 vitlöksklyftor 1 knippe persilja, hackad Salt och peppar
Här med en sötsyrlig vinägrett. Oftast krävs det en sådan liten ansträngning och ändå serveras det hos oss mycket grönsaker som de är, så som morötter, sockerärtor eller paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.