Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri
Har under lång tid funderat på att göra egen råbiff, vilket även ofta kallas Tartar, på älg. Råbiff. Man drar allt kött över en kam med risker, inser inte skillnad mellan olika kött och kanske inte ens kan tänka sig att äta sin oxfilé hemma eller på krogen rosa
Lägg upp råbiffenpå brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta
Lägg upp råbiffenpå brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta
Låt den hackade löken fräsa med på slutet. Häll på porter och buljong. Låt den också koka med på slutet. Den här rätten bygger på smakbrytningen mellan geléns sötma, vinägerns syra och gräddigheten från crème fraiche
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.