4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (påälgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Pulled pork och annat kött som långbakas i ugnen är ju som bekant på modet
Påälgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
En krämig och mustig tomatsås som du enkelt slänger ihop medan pastan kokas färdigt. 4 portioner mustig tomatsås. 2 förpackningar krossad tomat eller körsbärstomater på burk av bra kvalité (400 g styck). Hetta upp olja och fräs dem på medelvärme i ca 3 min. 4 portioner mustig tomatsås. 2 förpackningar krossad tomat eller körsbärstomater på burk av bra kvalité (400 g styck)
Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp. Kantskär brödskivorna och stek dem i smör på medelhög värme eller rosta dem i brödrosten
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.