Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Den här veckan får ni receptet på Jävligt Libanesiskt som är min egen tolkning av Zeina Mourtadas (ni vet Zeinas Kitchens) libanesiska moussaka fast med oumph istället för kikärtor och med en massa god hummus som komplement
Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera detta recept. Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp
Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 2 Deg från dag 1 700 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 500 g vatten [5 dl] 25 g havssalt 1 msk rapsolja (eller olivolja)
Har under lång tid funderat på att göra egen råbiff, vilket även ofta kallas Tartar, på älg. Råbiff. Man drar allt kött över en kam med risker, inser inte skillnad mellan olika kött och kanske inte ens kan tänka sig att äta sin oxfilé hemma eller på krogen rosa
Först blev jag lite besviken på konsistensen, som jag tyckte jag lite grötig, men efter att ha blandat det med resten av ingredienserna i taboullehn blev det jättegott och inte det minsta grötigt
Klicka på tonfiskröran. 1. Skär rågkushalvorna i fyra bitar. Blanda ihop majonnäs, tonfisk, gräslök, rödlök, crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.