Esse

Esse

  • 14 Recept
Råbiff på älgkött!

Råbiff på älgkött!

Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera detta recept. 400 gram halvfruset kött av innanlår eller biff
Råbiff på frasigt surdegsbröd

Råbiff på frasigt surdegsbröd

Råbiff på frasigt surdegsbröd. Här bjuder vi på. Edin Dzemats. grymma recept på råbiff. 4 portioner. 1 st surdegsbröd
Råbiff med majrova på Finn Crisp

Råbiff med majrova på Finn Crisp

22 May. 15. 00. Twitter. Facebook. Råbiff med majrova på Finn Crisp. 0kommentarer. Ingredienser. Innanlår av nöt 200g Majrova 0,5 st litenMajonnäs 1 sats (recept här)Dijonsenap 1 tskSyrad svamp ParmesanFinn crisp 6 skivor Recept

Lammfärsbullar med tomatsås

1.  Skala och hacka lök och vitlök till tomatsåsen. Tärna auberginen. Fräs i en traktörpanna med olja i 10 minuter
Hummer & Saffransmarinad

Hummer & Saffransmarinad

Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät marinad. Varva kött/fisk/grönsaker/kyckling i en dubbel plastpåse med marinade, knyt ordentligt och låt ligga i kylen minst 2 timmar
Hummer & peppargravad lax

Hummer & peppargravad lax

Gör så här. Ta bort benen i laxen med liten tång. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden

Hummer med smält citronsmör

Sjögräsrullar med tångkaviar och inlagd ingefära. Recept. 4 personer 500 g sushiris 7,5 dl vatten 4 msk risvinäger 2 msk mirin 3 msk strösocker 1 tsk salt Till servering
Gratinerad hummer med smak av salvia och lime

Gratinerad hummer med smak av salvia och lime

Ingredienser till förrätt för 2 pers. 1 kokt hummer, 2 msk rumsvarmt smör, 1 tsk färsk hackad salvia, 1 msk hackad persilja, ½ pressad vitlöksklyfta, 1 krm svartpeppar, finrivet skal och saft av ½ liten lime
Crostini med Svamptapenade

Crostini med Svamptapenade

När vi hade vinprovning hemma hos mig i fredags bjöd jag förstås på mat också. Förutom att det är gott att äta något tillsammans är tanken att vi också ska prova vinerna tillsammans med en maträtt

Crostini med svamptapenade

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja. Strö över flingsalt. Rosta skivorna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna