Servera soppan med hemgjord aioli. Späd med grädde och vatten och låt koka upp. Aioli. Vispa med elvisp och tillsätt oljan droppvis och häll sedan i en fin stråle
Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Smaka av med salt, peppar och dill. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter. Garnera med räkor och dill och servera med rostade brödsnittar 10 cm purjolök. 500 g räkor med skal
Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.