2 hårda tunnbröd (delas till 4 stycken) ex. 2 dl skalade räkor. 4 salladsblad att ha i botten. 6 oskalade räkor eller stora skalade räkor till garnering
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
ca 800 g frysta räkor, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 4 skivor formfranska smör, att bre bröden med 4 salladsblad, isbergs- eller cosmopolitansallad 2 tomater
Fördelaräkcocktailen i sex portionsformar eller glas. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.