Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Stek persilja tillsammans med vitlök i olja tills den blivit lätt gyllene
Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Jag lovade er fler recept från vår tapaskväll i fredags och här kommer receptet på tortillan- den spanska omeletten
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Smörj en form med olivolja. Vispa ihop 8 ägg med lite mjölk. Bra sommarrätt. Bra sätta att använda rester ur kylen, man kan lägga i nöstan vad som helst
Lägg de i en ugnform, krydda med olivolja och valfri kryddning. 1st paket Quorn filéer1msk tomat puré2msk färsk timjan1st färsk chilli2 klyftor vitlök1 dl havregräddeRotfrukter Så här gör du. Börja med att ssätta på ugnen på 200grader. När det har gått 30 min börjar du med att fräsa vitlöken och den hackade chillin i olivoljan
Hacka lök, vitlök och paprika i bitar, fräs på medelvärme. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd
Tycker du att den är för tjock så spä den med lite grädde. Tina och tärna quornfilèerna i lagom stora bitar fräs dem en stund i smör i en djup stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.