Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram för småhungriga magar
Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor. Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur
(Håll koll på oljan medan du värmer den, den ska bli riktigt varm) Häll försiktig oljan över riset och lägg lock på kastrullen och ställ den på låg värme
Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
I fredags var det min tur att bestämma glass-smak, och då tyckte jag att det var dags för choklad. Ungefär där låg min ambitionsnivå, så förväntningarna var ju rätt höga, om man säger
Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Den som tror att en Crock Pot – slow cooker – mest är till för vintriga grytor kan tänka om. Crock Pot är utmärkt till så mycket mer, som den här härliga strimlade biffen, som påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang
På nyårsafton testade jag förförsta gången att göra egen crème brûlée. Jag utgick från ett recept för icke-lchf och så bytte jag mjölk mot grädde och socker mot sukrin strö
Eller ja – egentligen är jag mer för att äta grönsaker som de är (råa, kokta, grillade…), men eftersom mina barn tyvärr inte är lika sålda på det så älskar jag formatet plättar eller biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.