Skölj och finhacka purjolöken. Smaka av med salt och peppar och servera. 5 medelstora potatisar (760 g)1 purjolök ( 400 g)Vatten1 tsk salt2-3 msk köttfond (byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)Skala potatis och skär i små kuber
Skala potatisen och skär i bitar. Skär falukorven och purjolök i bitar. Tillsätt 1 krm salt och buljontärningen. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill)
Den här gången blev det en blomkål- ochpotatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk. I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten
En bra och enkel förrätt som är smidig att förbereda. Milt, lent och välsmakande. Hacka alla kryddor fint och kör med en mixer tillsammans med oljan samt lite flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.