1 kg
pumpa (skalad, urkärnad och tärnad) 0,5 l standardmjölk 0,5 l grädde 1 kalvbuljongtärning 1 dl grapejuice salt tabasco 2 msk smör 200 g pilgrimsmusslor utan romsäck 0,5 vitlöksklyfta, finhackad worcestershiresås
Blanda med hackad chili, pressad lime och lite hackad koriander. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Skala och skär bort allt det vita från grapefruktoch lime. Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Torka av pilgrimsmusslornamed hushållspapper. TipsAtt göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och börja med att tillsätta oljan droppvis
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppamed ugnsrostad pumpa borde bli finemang
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.