Camilla Rätti
Camilla Rätti
Camilla Rätti
Har varit konditor över 20 år.Älskar att baka och göra mat på min fritid.
ROLIGA / annorlunda

ROLIGA / annorlunda

Kanderad ingefära

Kanderad ingefära

1. Skala ingefäran och skär den i 1 centimeter stora bitar. 2. Koka i 2 deciliter vatten under lock i 30 minuter tills bitarna är mjuka
Krämig rågstuvning

Krämig rågstuvning

1. Koka rågen nästan klar i en liter vatten, enligt tidsangivelsen på förpackningen. 2. Finhacka lök och champinjoner
Buljongkokt svedjerova

Buljongkokt svedjerova

1. Skär av topp och botten på rovorna för bättre stekyta. 2. Smält smöret i panna, lägg i rovorna tillsammans med rosmarin och vitlök
Pauls tunnbröd

Pauls tunnbröd

1. Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader, slå över jästen och rör ut. 2. Blanda i sirap, socker, hjorthornssalt och salt
Recept Kaiserschmarrn

Recept Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn on an Alpine hut © Österreich Werbung / Andreas Jokuti 4 personer Ingredienser 120 mjöl 3 ägg 30 g socker 1 krm salt 3 msk smör Russin
Ziachkiachle

Ziachkiachle

1/2 kg mjöl. 1/4 l mjölk. Ziachkiachle © Ötztal Tourismus / Martin Erd 8 1/2 kg mjöl 20 g jäst 15 g socker 1/4 l mjölk 2 äggulor 2 matskedar rom 30 g smör Smör till bakning
Semmelcheesecake på mandelbotten

Semmelcheesecake på mandelbotten

Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och vispa samman med äggen. Smält smöret och vispa ner i smeten
Frozen Banoffee Cheesecake

Frozen Banoffee Cheesecake

150g dark chocolate (70%). 300g packet of Hobnobs. 8 overripe bananas. 500g light cream cheese
Tårta med hallonbavaroise och chokladganache

Tårta med hallonbavaroise och chokladganache

Botten. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 min tills smeten är tjock och blank
Tårta med hallon, choklad och nötkrämsfyllning

Tårta med hallon, choklad och nötkrämsfyllning

VIT CHOKLADMOUSSE/FLUFF. VIT CHOKLADMOUSSE/FLUFF. Tårta med hallon, choklad och nötkrämsfyllning. Hej. Jag har fått en beställning på en tårta till den 28 november och har fått fria händer men den ska passa till en tjej som fyller 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning
Hallontiramisu à la Malax Limpan

Hallontiramisu à la Malax Limpan

  12 skivor Malax Limpa 2 dl espressokaffe 4 cl amaretto 300 g färskost (mascarpone) 200 g kesella/kvar 5 dl vispbar vaniljsås 6 st. 12 skivor Malax Limpa 2 dl espressokaffe 4 cl amaretto 300 g färskost (mascarpone) 200 g kesella/kvar 5 dl vispbar vaniljsås 6 st gelatinblad 3 dl grädde 1 liter färska hallon​
Marmelad på maskrosor

Marmelad på maskrosor

Koka upp allt utom socker/pektinet. 70 maskrosor, kronblad. 12 citroner, citrusköttet. 130 g äppelpektin, eller två rivna äpplen