Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust idigestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
lite mer än rumstemp. Kör degen med degkrokar iminst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3minuter med salt. Låt degen vila1,5-2timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vikin kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i6-7timmari rumstemperatur, alternativti kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i30-40minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 300 g vatten. och max 32°. 600 g vetemjöl special. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla digtillminmail-lista. På helgen tycker jag däremot att du ska unna dig en tur tillfiskbilen och köpa färsk
-). Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
E-postadress. Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Men, så slog det mig - det kan man ju. Denna torsdag gästar viSchweiz. Fondant (i receptet anges att det skall anv smält fondant - jag kavlade dock ut min
Syrligheten från citronfyllningen, ikombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Eftersom att jag personligeninte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fickbli en helt ny testtårta
Du skriver själv idine-postadress och klickar prenumerera till vänster i webbläsaren. Ersätt fisk och ägg med stekt och välkryddad tofu eller edamemebönor
Så var påsken över, bara sådär, och helt plötsligt är det den sjunde april och det känns som att det var igår det var snö, hagel och blåst (bor ju i och för sigi Göteborg så det HADE ju kunnat vara igår, faktiskt
Snabblagad kycklingpanna servera med blomkålsris eller bönpasta- linneasskafferi. Värmande fisk och skaldjursgryta serveras med blomkålsris – jennysmatblogg
Farbror Grön träffade Carl-Magnus Gagge en förmiddag på muséet för att dela ut en burk inlagd Västeråsgurka, en tomatstickling och ställa några frågor om boken och hur han ser på det gröna i Västerås
Lät svälla i kylen över natten. Till frukost serverade jag med nektarinkräm och skivad banan. Tyckte det var godare med en mindre söt gröt och hellre söta tillbehörtill
Om du inte är en van pralinmakare, väldigt snabb och smidig eller gillarutmaningar rekommenderar jag att ni är två stycken, en som vänder bollarna i chokladen och en som rullar i kokos, vilket lämpar de här små Snöbollarna för en julbak- och pysselkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.