Han valde den franska klassikern tarteau citron och jag axlade utmaningen. Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarteau Citron. 2 st citroner, ekologiska, finrivet skal. 2 st citroner, ekologiska, finrivet skal
finrivet skal och saft av 6 citroner6 ägg9 äggulor3½ dl strösocker300 g smör2 st citroner, i skivorArbeta ihop smör, mjöl, salt och florsocker. finrivet skal och saft av 6 citroner
Denna torsdag gästar vi Schweiz. där det bjuds på kakan carac. Caracs består av en pajdeg, varpå en chokladfyllning vilar, vilken glaseras med en fondantglasyr i grönt
Galette au citron 3st ca 30 bitar. Galette au citron 3st ca 30 bitar. 22 juli 2012. -. Galette är en bovetemjöls pannkaka från Bretagne fylld med ost och skinka men kan också vara ett tunt bakverk
Tillsätt de finrivna mandlarna, äggulor, och mjölken med tet i - bladen skall också vara med. )100 ml mjölk250 g mörk choklad av god kvalitet200 g smör140 g skållade, skalade och finrivna mandlar6 ägg200 g sockerGlasyr & garnering
1 citron, skalet. Pajdeg. 150 gr vetemjöl. 120 gr kallt smör. 1 ½ msk strösocker. 4 msk kallt vatten. Kör alla ingredienserna i matberedare till en deg
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.