2016-11-27 @ 13. Denna tårta har jag bakat till Inger, min granne/bästavän/gudmor till min son - på hennes 25års dag. Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg. -2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver, det blandas tillsammans med mjölet. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter. Fyllning 2 - Dumlefluff. recept 2-3 ägg behöver. ca 25-30 minuter Tag ut och låt svalna i formen minst
2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. D. u. b. e. h. ö. v. r. T. å. t. o. n. J. a. g. ä. f. m. p. 1. 8. c. i. d. k. l. s. 3. +. ,. j. y. L. E. S. 5. 0. M. (. I. ). K. F. /. V. 4. B. P. R. -. Ö. G. 6. 7. A. H. 9. c m. d l
Sist men inte minst kommer nu här receptet på den goda midsommartårtan. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. Grädda längst ner i ugnen i 125 grader i 1½ timme. 2 dl socker
135 g (ca 2,7 dl) mandelmjöl. 2 tsk bakpulver. Häll upp i en smörad springform, diameter 24 cm, och grädda ca 45 minuter i 175 grader. 135 g (ca 2,7 dl) mandelmjöl. 2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
På kvällen var vi 24 personer under middagen och sedan droppade det in fler och fler. Midsommartårta 15 bitar. 2 dl strösocker. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar och torka i 2-3 timmar. 2 dl strösocker
Så här gjorde jag årets midsommartårta – en man tager vad man haver variant på Arlas midsommartårta. Minimalt med sol, nordanvind, som mest 12 grader och lite regnstänk. 2 dl socker. 1/2 dl potatismjöl. 1 1/2 dl vetemjöl. Häll smeten i en bröad och smörad form 24 cm i diameter. 2 dl socker. 2,5 dl mild kvarg. 2 dl florsocker. tema 183 i utmaningen 365 foton 2014. 2 dl socker
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
Bred ut på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 80 min på 125 grader. Rör ner 125 gram smör. Militärpappans mormor gjorde alltid denna tårta till midsommarafton och den var alltid lika uppskattad
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
120 g vetemjöl (1,5 msk). 1120 g florsocker (2 dl). 1110 g ägg (2). 12 g salt (0,5 tsk). 1200 g rabarber (4-5 stjälkar). 1120 g strösocker (1,5 dl). 127 g majsstärkelse (3 msk). 1250 g grädde (2,5 dl). 1200 g turkisk yoghurt. 1200 g äggvita (6). 1Mandelbotten100 g smör 20 g vetemjöl (1,5 msk) 60 g mandelmjöl (lite drygt 1 dl) 120 g florsocker (2 dl) 110 g ägg (2) 15 g äggula (1) 10 g vaniljsocker (1 msk) 2 g salt (0,5 tsk) 1 citron, rivet skal från. 1Rabarberkräm200 g rabarber (4-5 stjälkar) 150 g vatten (1,5 dl) 120 g strösocker (1,5 dl) 0,5 citron, saft 1 vaniljstång 27 g majsstärkelse (3 msk) 50 g vatten (0,5 dl). 1Jordgubbsmousse4 gelatinblad 300 g jordgubbar, frysta och tinade 90 g florsocker (1,5 dl) 250 g grädde (2,5 dl) 200 g turkisk yoghurt. 1Italiensk maräng200 g äggvita (6) 150 g vatten (1,5 dl) 340 g strösocker (4 dl)Mandelbotten. Smöra en rund springform 22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda majsstärkelse och 50 g vatten och rör ner det i rabarberna, koka ca 2-3 min tills krämen tjocknat. Koka upp strösocker, vatten till 120 grader. När termometern visar 120 grader häller du sedan i sockret med en tunn stråle medan du vispar på maxhastighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.