Lägg i sesamolja, oyster sauce ,fish sauce , sweet soya sauce och blanda väl. Smaka av och tillsätt ytterligare kryddor, llite oyster sauce, fish sauce om det behövs
När du vänder på köttskivorna tillsätter du oyster sauce i grönsakerna. 2 port2 skivor entrecote3 msk smör0,5 röd paprika4 stora champinjoner6 cm purjolök2 msk oyster sauce0,5 påse pommes fritesgrillkryddapepparmixsalthot bearnaiseGör såhär
½ dl oyster sauce. 1 ½ dl vatten½ dl oyster sauce½ dl farinsocker½ msk risvinägersaften av en pressad lime1 stor röd chilipeppar2 st vitlöksklyftorGör så här
oyster sås, Sweet chili och vanlig chilisås. 4msk Oyster sås. 4msk Oyster sås. Verkar som det är tema skinka just nu, för den ekonomiskt lagda som jag är ibland, och som lagade skinkschnitzel häromdan köpte säkert ett storpack med skinka och fick således lite över
Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten. 1 dl oyster sauce
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.