Ännu en lätt- och snabblagad liten rätt avnjöts till middag denna vecka. Jag använde både grön ravioli (spenat och ricotta) och gul tortellini (soltorkade tomater), men välj vilken fylld pasta du vill
Salt, efter smak. Salt, efter smak. Efter att köttet fått lite färg och yta så fick det stekas klart i ugn på 200 grader tills temperaturen var uppe i ca 60 grader
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Power shots med färsk ingefära och gurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. Power shots med färsk ingefära och gurkmeja (ca 1/2 liter)
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Det där med mellanmål före eller efter träning är inte helt enkelt. Man tror att de ska vara nyttiga men när man tittar efter så är de fulla av, ja just det, socker
Jag vet inte i vilken ände jag ska börja i för att berätta om den här rättens alla nyttigheter. Här finns linser och fetaost som ger proteiner (med linserna får du fibrer och flera bra mineraler också på köpet) rödbetor med b -och c-vitamin och kalium som bland annat håller din muskelfunktion i trim, färsk spenat som ger både järn och a -och c-vitamin, avokado och valnötter som är fulla av nyttiga fetter och så lite antidoxiantrika granatäppelkärnor på toppen
Därefter ville jag göra ett försök att hålla värdena uppe genom blutsaft samt en järnrik kost. Därför valde jag att göra en mama-to-be power bar sprängfylld med dessa nyttigheter
Skördetider. September. Svenska äpplen, morötter, gurkor och rödbetor finns i överflöd. Alla frukter och grönsaker är grundligt skrubbade i diskhon och vattnet är bytt två gånger
Chili flakes efter smak. Använd gärna en mixer att mixa tomat, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, cajunkrydda, chiliflakes, rapsolja, farinsocker och salt, mixa tills du ha en jämnsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.