För första gången i mitt liv längtar jag efter att plocka svamp. Förhoppningsvis hinner jag före frosten, för jag fullkomligt älskar toast på svart trumpetsvamp
salt och svartpeppar efter smak. salt o peppar efter smak. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Personligen tycker jag de är godast dagen efter. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Många tycker att det kan väl inte behövas några fler LCHF-kokböcker, eftersom det är så enkelt att omvandla vanliga recept till mat med lite kolhydrater och mycket fett
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Vi hade lite grönmögelost hemma som jag gjorde en sås utavoch som ryggbiffen fick ugnsgräddas i. Jag visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle göra när jag satte igång och började laga detta men det blev otroligt nog jättegott
Så en dag plockade vi av de skrynkligaste bladknopparna och gjorde en pesto av dem. Men det blev en succé och han åt med stor aptit en stor tallrik pasta med pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.