Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
För ett par veckor sedan bjöd jag våra vänner på denna krämiga potatisgratäng tillsammans med helstekt fläskytterfile i ugn med en gräddig rödvinssås till det
Stek på medelvärme i smör. Stek på medelvärme i smör. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda
Tillaga köttet i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills innertemperaturen är 60 grader (passa på att steka köttet medans potatisen till moset kokar, ta ut köttet och täck med folie medans moset gratineras). Gratinera moset mitt i ugnen på ca 225 grader i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.